SUP – Vad är det?

Stand Up Paddleboard eller SUP som det förkortas är en sport som har blivit allt mer populär runt om i världen och speciellt i Europa och Sverige. SUP fungerar som så att en person står på en speciell surfingbräda och använder sig av en paddel för att styra sin paddelbräda.S.U.P - Porto Nostos Watersports & Rental Boats

Eftersom paddleboard har en anpassningsbar design, kan du bruka din paddle i alla olika typer av vatten. Variationen av vattentyper ger fler möjligheter att använda din Stand Up Paddleboard, beroende på vattnet som du har din paddleboard i.

Stand Up Paddleboard

Det viktigaste för SUP är att välja rätt paddle board. Du kommer att märka stora skillnader med Stand Up Paddle om du har valt en paddle board som passar perfekt för din SUP aktivitet. SUP finns både som uppblåsbar eller i komposit. Varianterna är liknande varandra, men de har en viss skillnad i form och egenskaper. En hård paddelbräda är tillverkad för högre hastighet, har ett starkare glid och är fördelaktig om du vill slippa fylla upp din paddle board varje gång och vill ut i vattnet snabbare. Fördelen med en uppblåsbar paddelbräda är att den tar lite plats och att du kan ta med den överallt och utforska nya SUP möjligheter dit du reser.

Vad är SUP Yoga?

Inom SUP kan du göra det mesta och med den specialdesignade paddleboard är möjligheterna stora att göra mer än att bara paddla. Vad som trendar inom SUP är SUP Yoga som är en ny form av yoga på en paddle. Fenomenet SUP Yoga är uppbyggd precis som traditionell yoga och som är fokuserad på kombinationen av balans och styrketräning med det avslappnande vattnet runtomkring.

PaddleStockholm

SUP är väldigt populärt i Stockholm. Gällande utforskning av Stockholms badplatser har det blivit vanligt att istället för att hyra kajak Stockholm runt till att ta en SUP Stockholm runt. Stand up paddling är en upplevelse som är till för både unga och gamla och som skapat en aktivitet att göra utomhus när det är strålande Stockholms väder. Beroende på vilken typ av vatten du än väljer är Stand Up Paddleboard ett bra val som passar för alla åldrar.