Botox – Vad är det?

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är skapat för att mjuka upp din spända muskulatur och för att ge volym och ge ett lyft till förslappad hud. Botox används oftast till ansiktet för att behandla olika områden och dess muskulatur, men är även användbart för behandling av exempelvis problem med svettningar i armhålor. Botox i pannan används när du vill åtgärda din glabella, få bort argrynkan eller vill få bort linjer i pannan.
Det finns många muskler i ansiktet och när du använder vissa delar av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som det skapas linjer i pannan eller rynkig panna. Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel.
Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som kan förbättra hälsan och kroppens funktioner. Botox är hjälpande mot huvudvärk och migrän och för att skapa lugn i överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket skapar migrän.Skönetsbehandling, rynkborttagning och hudvård i Göteborg

Botox pris

Botox varierar i pris. Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox varierar priserna.
Bland utbudet har du möjlighet att behandla botox panna, botox glabella eller botox käke för att nämna några utav områdena som vi kan behandla.
Fullständigt pris ges i samband med konsultation hos våra behandlare som du träffar innan botox injiceringen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du vill ha botox injicering, om du gjort botox förut eller om det är första gången för dig. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin åsikt om vilken botox behandling som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat www.gotaklinik.se.

Hur går det till vid en botox injektion?

Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din kommande behandling. Sedan har du en kort konsultation tillsammans med din blivande behandlare för att ta dig igenom steg för steg, kostnad och för att besvara möjliga frågor. Även om det är din första botoxbehandling eller om du har gjort injicering innan, så är det viktigt att du känner dig trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska ge dig all information om din behandling.
Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på områdets storlek som ska behandlas är proceduren över inom ett par minuter. Beroende på val av område är smärtnivån högre och lägre, men en behandling med botox är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox före efter

När kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker